Beoordeeld met een 9,8

Woningprijzen blijven stijgen

Blog

Woningprijzen blijven stijgen

De woningmarkt is weer in volle vaart en het is je vast niet ontgaan: De huizenprijzen zijn vorige maand maar liefst 10,6% gestegen ten opzichte van een jaar eerder – de grootste stijging in bijna twee jaar! In juli was de gemiddelde koopprijs voor een bestaande woning ruim 457.000 euro. Volgens Nic Vrieselaar, econoom bij Rabobank, komt die grote stijging onder meer door de loonstijging. “De inflatiecorrectie op lonen zorgt ervoor dat mensen meer kunnen lenen en dus meer kunnen bieden op een huis.”

Wat betekent dit voor woning kopers?

Voor woningkopers betekent de recente stijging van de huizenprijzen met 10,6% dat het nu extra belangrijk is om snel te handelen. De loonstijging en versoepelde leennormen zorgen ervoor dat mensen meer kunnen lenen, wat de vraag opdrijft en de prijzen verder opdrijft. Dit betekent dat je als koper wellicht meer moet bieden om je droomhuis te bemachtigen, vooral nu de prijzen nog steeds stijgen en het aanbod beperkt blijft. Met de verwachte verdere prijsstijging, is het essentieel om goed voorbereid te zijn en snel te reageren op nieuwe kansen op de markt.

Wat betekent dit voor woning verkopers?

Voor woningverkopers betekent de recente stijging van de huizenprijzen dat dit het perfecte moment is om te profiteren van de huidige marktsituatie. De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning is in juli gestegen naar ruim €457.000, en de concurrentie onder kopers is hevig. Dit biedt verkopers de kans om hun woning voor een aantrekkelijke prijs te verkopen, mogelijk zelfs boven de verwachtingen. Met de toenemende vraag en stijgende prijzen kunnen verkopers optimaal profiteren van deze gunstige marktomstandigheden en hun woning voor de beste prijs verkopen.

Vrijblijvend en eerlijk advies

Ben jij benieuwd hoe wij jouw woning kunnen verkopen? Of wil je samen de zoektocht starten naar jouw nieuwe woning? Dan mag je altijd bellen, mailen, whatsappen of langskomen op kantoor. Wij helpen je graag verder!

058 215 15 55makelaardij@faberwonen.nl